Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Τι παράγεις κ. καθηγητά;

     Πολλά έχουν ειπωθεί για τους δασκάλους και τους καθηγητές...
Ότι έχουν πολλές διακοπές, ότι δουλεύουν τις λιγότερες ώρες την εβδομάδα, ότι κάνουν πολλές απεργίες και άλλα πολλά. Όλα αυτά είναι σωστά!

     Ναι, έχουμε πολλές διακοπές γιατί το κεφάλι μας έχει γίνει καζάνι απο το να διαχειριζόμαστε κρίσεις μεταξύ ανηλίκων και γιατί καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις μάθημα με τίποτα. Ναι, δουλεύουμε 21 ώρες οι νεώτεροι, 18 ώρες οι παλιότεροι (διδακτικό ωράριο) αλλά όταν φεύγουμε από το σχολείο παίρνουμε 100% δουλειά για το σπίτι: διόρθωση γραπτών, διαγωνίσματα, φύλλα εργασίας για την επόμενη μέρα... που ισοδυναμεί με περίπου 1-2 ώρες την ημέρα έξτρα δουλειά. Για να μην αναφέρω τις εξωδιδακτικές αρμοδιότητες του καθενός, αρμοδιότητες που συνήθως δεν τις γνωρίζει ή τις παραβλέπει ο απλός πολίτης: καταχώρηση απουσιών, ηλεκτρονική διαχείρηση της γραμματείας, προετοιμασία εορτών, συμμετοχή και προετοιμασία ομιλιών κ.α. Οι δε δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, αφιερώνουν (από αυτούς που γνωρίζω και είναι ευσυνείδητοι) σχεδόν όλο το απόγευμα στην προετοιμασία της επόμενης μέρας!

     Σερφάροντας λοιπόν στο διαδίκτυο, "έπεσα" πάνω σε ένα κόμικ, το οποίο περιγράφει με άψογο τρόπο την προκατάληψη απέναντι στον κλάδο των καθηγητών και των δασκάλων. Φυσικά το πρωτότυπο κείμενο είναι στα αγγλικά και το προσάρμοσα μεταφράζοντας το στα ελληνικά δεδομένα. Σας αφήνω να το απολαύσετε και όσοι το επιθυμούν μπορούν να κατεβάσουν την αγγλική του έκδοση από εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι συντάκτες να δημοσιεύουν σχόλια που θα ακολουθούν τους κανόνες ευγένειας.
Ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύσει σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο.